Погнаха депутат от ГЕРБ за блудство с непълнолетна

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

СГП предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска сваляне на имунитета на депутат от ГЕРБ. Причината е водене на разследване за блудство с непълнолетно момиче.

В съобщението до медиите са посочени инициалите му - Д. А., избран в 49 НС. От описаните обстоятелства става ясно, че се касае за бореца от Дупница Даниел Александров.

"Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31 май 2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК (Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние или чрез използване на положение на зависимост или надзор, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май в село Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвукупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, съобщават от прокуратурата.

"Като народен представител Д. А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС", се уточнява в прессъобщението на СГП.

Пред медиите Даниел Александров коментира, че всичко ще се докаже в съда. Развел се преди по-малко от два месеца, но искал да запази статуса си в тайна. Не желае да намесва жена си. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано