Понижават горски шеф след писмо от партийна централа

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

ЮЗДП-Благоевград обяви, че заместник- директор на лейсничейство ще бъде понижен заради несъответствие на специалността му за заеманата длъжност.

Това става факт след публикация в медиите от партийна централа, че Николай Никифоров заема незаслужено поста в Държавно горско стопанство Невестино.

"При извършена проверка е установено, че инж. Никифоров има завършено висше образование, образователна степен „магистър” по специалността „Механизация на горското стопанство”. За заемане на длъжността зам.-директор се изисква висше лесовъдско образование с придобита професионална квалификация „магистър - инженер по горско стопанство", посочиха официално от ЮЗДП-Благоевград днес.

На директора на „ДГС Невестино” е разпоредено да предприеме съответните действия, съгласно вътрешните правила на ЮЗДП, като служителят бъде преназначен на длъжност, подходяща за придобитата от него образователна калификация. 

ЮЗДП е предприятие по смисъла на Закона за горите и няма да коментира препратки за принадлежност на горски служители към политически партии, обясниха от горското ведомство.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано