"Попариха" кюстендилци с високи данъци и режим на тока

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Въпреки проведен референдум срещу вдигане на данъците и такса смет, налозите все пак се увеличават драстично. Това обяви публично кметът Петър Паунов.

"Данък сгради скача от 1.4 промила на 2.5 промила. Таската за смет ще е още по-скъпа". Повече от 15 години не е коригирана ставката, дори срещахме многобройни упреци. В момента драстична е задлъжняемостта благодарение на това, че ние не сме натоварвали нашите съграждани през годините. Постарахме се през това време тези пари да останат при нашите съграждани, в семействата и фирмите”, заяви градоначалникът на Кюстендил.

"За такса смет се правят изчисления, там трябва и да стартира претоварната станция, която ще бъде с допълнителни разходи и ще създадем всички необходими условия, както за разделно събиране, така и за безопасно третиране на отпадъците, което е свързано с разходи, да се изчистят незаконните сметища”, обясни Петър Паунов. Ще се търсят механизми за компенсация, но само за бизнеса.

След Димитровден започва спирането на осветлението в малките населени места от 22.30 до 5.30 часа сутрин. Режимът ще продължи до Бъдни вечер, за празниците ще има улично осветление до Ивановден.

”Надявам се в държавата да стане чудо и да има правителство и мерки, които да компенсират и да не се пести. Ако не, след Ивановден отново ще има същият режим”, коментира кметът Паунов.

"Продължават рестрикциите в община Кюстендил, знаете че Общинските администрации на всички нива, са в рестриктивен режим през цялата година.
Ще продължим и през зимата- сградата на Общинската администрация ще бъде без отопление. Ще работим без отопление и ще търсим алтернативи и комбинирани режими- като хоум офис, за да може работата да продължи и да не нарушаваме ритъма на общината. Тези средства, които ще спестим обаче от електроенергия, ние ще ги дадем на малките населени места на пролет - от капиталовите разходи. Казах и на кметовете да изберат ключови звена, където трябва да се инвестират тези пари. В момента сме изправени през изключително тежка ситуация. За това разчитам на пълно разбиране от страна на нашите съграждани, повишено внимание на тема сигурност и безопасност, и разбира се, заедно да преодолеем този труден момент", заяви Паунов.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано