Призоваха благоевградчани да осиновяват кучета, няма да плащат данък

Сподели във Facebook

Общинарите в Благоевград започнаха кампания за осиновяване на безстопанствени животни от Общинския приют. Всеки желаещ може да го посети на място, да се запознае с настанените там бездомници и да избере своя приятел. Необходимо е кандидат-осиновителите да подпишат декларация за хуманно отношение и отглеждане на животните.

Осиновените кучета се предават на осиновителите с паспорт, като следва да бъдат регистрирани на деловодството на общинска администрация.
Кучета, взети от приюта, за да бъдат гледани в домашна среда, са освободени от годишна такса.

Целта е да се намери дом за бездомните четириноги, родени или изоставени на улицата. По повод кампанията, Община Благоевград изработи и клип, който ще бъде излъчван на стената на MALL “LARGO” и в социалните мрежи.

В днешния Международния ден за защита на животните в центъра на Благоевград организираха флашмоб „Заедно за животните“. Доброволци получиха сертифкати.

Ръководството на Община Благоевград има амбицията да реши проблема с безстопанствените животни по възможно най-хуманния начин. Кампанията за осиновяване на кучета от Общински приют е част от стратегията в тази посока.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано