Проблемни е-винетки на ГКПП-Кулата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Поставиха под контрол апаратите за електронни винетки на ГКПП-Кулата. Причината е проблем, разкрит от клиенти, които са глобени по вина на доставчика на услугата. Оказва се, че е-винетките не са активиран своевременно, а шофьорите глобени от органите на ТОЛ и пътните полицаи.

Електронната винетка трябва да е активна до 5 минути след купуването й, съобщиха официално от АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод констатиран случай на купени винетки от пункт на партньорската мрежа на национален доставчик на услуги, в която е било посочено, че ще бъде активна до 30 минути.

По случая е извършена незабавна проверка и на пункта на Изипей, в района на ГКПП „Кулата“, партньор на националния доставчик на услуги - Интелигентни Трафик Системи АД, е дадено техническо предписание, изискващо купуваните от конкретния пункт е-винетки да бъдат активни до 5 минути.

"През следващите три месеца пунктът ще бъде под постоянен мониторинг и ако техническото предписание не бъде изпълнено и се констатират нови случаи, възпрепятстващи пътуването на шофьорите, е възможно да бъде наложена най-тежката санкция - прекратяване на партньорския договор между Изипей и НДУ", обявиха от пътната агенция.

Шофьорът, сигнализирал за случая няма да бъде санкциониран, тъй като е коректен ползвател на републиканската пътна мрежа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано