Проектират с 1,4 милиона 66-километров участък

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха отбществена поръчка за проектиране на 66 километра пътен участък.

Прогнозната стойност е 1 315 560 лева, без  ДДС. Парите са от бюджета на АПИ. До 25 октомври се подават оферти проектиране за второкласнен път Перник-Трън-Стрезимировци.

Трасето е важна пътно-транспортна връзка в област Перник и свързва общините Перник, Брезник и Трън със Сърбия при ГКПП „Стрезимировци“. Участъкът, предвидено за ремонт, започва от пътен възел „Хумни дол“ на път I-6 Перник - Кюстендил, преминава през Перник, Брезник и Трън и завършва при граничния пункт „Стрезимировци“.

Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 120 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа. Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението.

Договорът за проектиране включва изпълнение на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа. По трасето на второкласния път са регистрирани деформации на пътното платно в следствие на геодинамични процеси – в участъка от село Мещица до Брезник. В техническия проект следва да се предвидят дейности за укрепването им.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано