Прокурорски чадър над селски кмет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Горските в Пиринско са гневни заради разпънат прокурорски чадър над селски първенец, уличен в незаконен добив на дървесина.

Държавните обвнители отказаа да поискат постоянна мярка "задържане под стража" спрямо кмета на якордското село Конарско Ахмед Ахмед, известен като Пачката. Инспектори от ЮЗДП-Благоевград коментираха набезите му в гората като престъпна злоупотреба с власт и корупция.

Ахмед Ахмед, който бе задържан при мащабни проверки на полицията в Разлог и служители от Регионалната горска дирекция в Благоевград за незаконен добив на над 60 кубика иглолистен материал, е освободен вчера. Не му е повдигнато обвинение за деянията, посочиа от горското ведомство.

Единствен в нелегалната схема на кметската фирма "Диамант Рубин" отнесе лесничеят от Якоруда Х. Весанов, който престъпилзакона и издал електронен превозен билет за част от дървесината. Той ще бъде уволнен.

Припомняме, разкрието е направено по време на проверките във фирма Диамант Рубин", управлявана от роднини на кмета в село Конарско Ахмед Ахмед-Пачката. Проверките се извършиа в рамките на няколко дни и нарушенията бяа надлежно документирани. Официално бе обявено, че Ахмед Ахмед има семейната фирма, която притежава няколко горски обекта, както и сключени договори за дърводобив. По документи собственик на фирмата е Хава Мехмед, брат на кмета. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано