Протест в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчани излизат на протест, организиран от ВМРО.

Недоволството е заради предстоящото откриване на Македонския културен клуб в града, носещ името на Никола Вапцаров. Воеводите смятат, че се правят опити за създаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за прокарване на сепаратизъм.

Протестът е на 30 октомври от 11.00 часа пред паметника на Гоце Делчев и на мемориала на рода пред храм "Въведение Богородично" в Благоевград.

„Бъдещият културен център се обявява за защита на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е обявен от инициаторите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще пристигнат отявлени представители на антибългарски партии, които всекидневно изливат лъжи и омраза срещу България и те ще бъдат допуснати в центъра на града. Липсата на реакция от страна на българската държава говори само и единствено за политическо безхаберие към готвената провокация от страна на сръбските марионетки на Скопие“, сочат в позиция до медиите от ВМРО.

"Призоваваме членовете и симпатизантите на Организацията, както и всички будни български граждани, да се присъединят към нас в неделя, 30 октомври в Благоевград, където да развеем българския трибагреник срещу антибългаризма, омразата и кражбата на история, които властват в Северна Македония от десетилетия. ВМРО няма да допусне сърцето на Пиринска Македония да се превърне в поле на омраза, използвана за грозни политически цели. Националният ни интерес трябва да бъде защитен, затова първостепенна задача на всеки един истински българин трябва да бъде да дойде в неделя в Благоевград на паметника на Георги Николов Делчев, където заедно да се противопоставим на македонизма и да защитим собствените си минало, настояще и бъдеще".

Както вече информирахме, вчера с гневно писмо до служебния премиер Гълъб Донев излезе евродепутатът Ангел Джамбазки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано