Протести в Сандански и Благоевград

Сподели във Facebook

Четвърта вечер благоевградчани развяха знамена и поискаха незабавна оставка на правителството.

Събралите се близо 300 души на площад "Георги Измирлиев" поеха на шествие в центъра на града. Под звуците на "Боят настана, тупкат сърца ни", протестърите се поклониха пред паметника на воеводата Гоце Делчев на площад "Македония".

Минавайки край кафенетата те призоваваха "Елате с нас, протестът е за вас". Недоволните от управлението на Бойко Борисов настояват и за оставка на главния прокурор Иван Гешев. Полицейското присъствие е засилено.

Протест има тази вечер и в Сандански.

Хората се събраха в 18.30 часа в градинката пред старата сграда на Общината. Организаторите твърдят, че митингът е граждански, а не политически. Не са предвидени речи на партийни лидери.

По-рано днес президентът Румен Радев призова протестиращите в цялата страна да избягват провокации и насилие.

"Младото поколение на България ме изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус, антимафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейния чадър в прокуратурата", коментира Радев. Според него тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано