Проверяват АМ "Струма" след трагедията с македонския автобус край Боснек

Сподели във Facebook

Регионалният министър Виолета Комитова е разпоредила проверка на автомагистрала "Струма", където в нощните часове изгоря македонски автобус с 45 души.

На среща с ръководствата на АПИ и ДНСК е решено в 5-дневен срок да се направи оглед и да се провери настилка, пътни знаци, ограничителни системи, хоризонтална маркировка и въз основа на тях, да представи доклад за състоянието. Ако има компроментирани участъци, ще се предприемат дейности за възстановяването им.

В този участък на произшествието между Боснек и Перник няма концентрация на пътни инциденти. Отсечки с концентрация на ПТП за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ „Струма“ и път I-1 София – Кулата от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел „Даскалово“ на АМ „Струма“, сочат от МРРБ.

Тази сутрин кметът на Перник Станислав Владимиров коментира, че на мястото на изгорелия автобус е имало множество катастрофи. Властите обаче опровергават тези факти.

Към момента заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ „Струма“ е ограничено в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел “Долна Диканя”. Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя“ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано