Пътят на римляните минава през село Баня и Банско

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Стартира международното колоездачно състезание "По пътя на римляните". Обиколките започнаха този следобед от разложкото село Баня. Продължават и в неделния ден по маршрут Баня-Банско-Добринище-Елешница. Участниците са национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания, Украйна.

Първият етап включва 4 обиколки с обща дължина над 120 километра. Предвидено е и детско колоездачно състезание. Заключителният втори етап от международното колоездачно състезание ще се проведе в неделя по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Баня – Банско. В 4 последователни обиколки ще се измине разстояние от над 150 километра.

Състезателите стартират отново в село Баня в 10.00 ч, след което ще се отправят към състезателния старт в Банско, планиран за 10.10 часа. Награждаването на победителите ще се състои в 14.30 в Банско, на специално подготвена за целта сцена.

Въпреки извънредното положение преди месеци и въпреки трудностите, причинени от настоящата извънредна обстановка в България, реализирането на този голям състезателен форум е доказателство, че с общи усилия и с подкрепа от партньори и хотелиери в района, един от най-красивите райони на България за трета поредна година ще бъде домакин на толкова значимо спортно събитие.

Заради колоездачите е реорганизирано движението на автомобилите в населените места. Участъците от посочените маршрути, както и всички улици, стигащи до трасето, се затварят за движение само временно - до преминаване на състезателите и последните контролни съдийски и полицейски коли.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано