Сандански - меката на фалшивите ваксинационни сертификати

Сподели във Facebook

Централата на престъпните групировки за издаване на фалшиви ваксинационни сертификати за Гърция е в Сандански. Според предварителната информация на гръцките власти престъпните групировки се възползвали от пробойни в здравната система на България, а централата на цялата дейност била в Сандански. Източници на гръцкото издание "Катимерини" твърдят, че в престъпната схема са замесени и гранични служители както от Кулата, така и от Промахон.

Още през месец септември от гръцката прокуратура възложили на полицията да разследва канала за сертификати. То обяче било прекратено поради сложността на доказването. Работи се обаче по сигнали, че медици от Солун и Кавала са представили зелени сертификати, направени в Гоце Делчев.

Темата за нередовни зелени сертификати от България стана централна в южната ни съседка след разследване на гръцката обществена телевизия тази седмица. Един от гръцките участници в схемата, пожелал анонимност, разказва пред медията, че гърците плащат по триста евро за документ в България без да им се постави ваксина.

Неназован високопоставен полицейски служител заявява пред медиите, че гръцките служби за сигурност са се обърнали към българските си и македонските колеги, но от двете страни не е имало реакция.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано