Скандали в ОбС-Благоевград

Сподели във Facebook

Със скандални упреци започна сесията на Общински съвет-Благоевград.

Кметът Румен Томов и назначеният от съветниците за временен градоначалник Ясен Попвасилев не присъстват на редовното заседание.

В свое изказване от трибуната театралният директор Бранимир Митов поиска оставката на зам.-кмета Василиса Павлова. Според собственика на Младежкия театър културата в Благоевград е на много ниско ниво, а ресорният управник Павлова е "вредна" за града.

Скандалната реч на Митов е провокира от скъпия наем, наложен му от Общината за представления на театъра му. Преди дни съобщихме, че му поискали да плати 360 лева за 100 квадрата открита площ, на която да представи своя пиеса, като акцент за излизане на благоевградчани от дългата изолация заради коронавируса.

Част от съветниците поставиха болния въпрос за уволненията в Общината. Според тях немотивирано се отстраняват от работа майки с деца, болни служители или членове на ГЕРБ. Посикха отговор от кметското ръководство, но не го получиха.

Местният парламент се обедини около решението за налагане на мораториум върху застрояване на всички зелени площи в Благоевград, в това число в парковете "Бачиново" и "Ловен дом". 

В рамките на днешното заседание ще се представи отчет на ФК "Пирин". Ще се гласува и комисия за избор на нов омбудсман в Благоевград, тъй като мандатът на настоящия Валентин Василев изтича.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано