Столетница живее с плодове, мляко и билки

Сподели във Facebook

Люба Запрева Костадинова навърши 100 години. Бабата от санданското село Дамяница има двама синове, 4 внуци, 5 правнуци и една праправнучка. Кръстница е на настоящия кмет на селото Атанас Ангелов. Нейните дядо и прадядо са били кметове на селото.

Тя е основната дарителка на местните храмове.

"Щом дойде пенсията аз давам пари на православната църква и на евангелиската. Евенгелистите ми донасят и храна, всеки ден, грижат се за мен. Библия имам и я чета. Телевизия не гледам. Трябва да вярваш в Бога, По плодовете съм, мляко ям, то е лековито и вековито. Билката женшен пия 23 години", разкри столетницата.

"Бях звеноводка първенец бях, имам снимка с Тодор Живков от митинг, исках му по- висока надница - получавах по 50 стотинки на ден, хлябът беше 15 стотинки. Нивите ни взеха през 1949 година, дядо ми беше войник в Сърбия. Най- хубавите ми години бяха годините ми с мъжа ми Киро, работата по полето с моите дружки. С него бяхме не двама, а един човек. Здрава съм, от Бога ми е добре. Докторите викат, ние такава баба не сме видели. Никъде не ме боли. Не ми пожелавайте да живея още 10 години, няма кой да ме гледа, внуците ми са в Испания", каза баба Люба пред Sandanski1.com. Люба Костадинова няма социален помощник. От Общината в Сандански й подариха само букет и торта. Баба Люба е най-възрастният жител в Санданско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано