Тираджии протестират на ГКПП-Илинден

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Превозвачи протестират за пореден път на ГКПП-Илинден. Настояват за незабавно отваряне на граничния пункт с Гърция - Ексохи, който не пропуска камиони и туристи от 22 юли.

В момента пунктът е затворен до 31 август с решение на властите в Гърция като част от предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус. Превозвачите пресмятат, че на ден губят около 200 евро на курс заради удължения маршрут и дългото чакане на Промахон.

Недоволните се събират днес към 17.00 часа на отбивката при гоцеделчевското село Господинци, съобщиха организаторите. Очаква се от другата страна на границата на гръцкия пункт Ексохи, също да има протест на гръцки фермери и тираджии.

Според протестиращите няма логика ГКПП-Илинден да е затворен, тъй като три пункта в момента работят на българо-гръцката граница и камионите минават без никакъв проблем, без PCR тестове, а само с проверка на документи.

Превозвачите са категорични, че затварянето на пункта Илинден-Ексохи не е с цел ограничаване на заразата от коронавирус, тъй като шофьорите на камиони стоят в кабините и се връщат за няколко часа

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано