Транспортен ад на Кулата

Сподели във Facebook

Над 5 километра е колоната от автомобили , чакащи да преминат през ГКПП-Кулата. За да няма струпване на граничния пункт, екипи на "Пътна полиция" отбиват поетапно колите край Петрич и на главен път Е-79.

В колоната са и камиони, не само леки коли с летовници, съобщиха от Гранична полиция и обясниха, че към Гърция се преминава само през Кулата-Промахон. От рано сутринта трафикът е изключително интензивен на лекотоварни автомобили на изход.

Припомняме, от 22 юли е затворен ГКПП-Илинден край Хаджидимово. Не се пропуска и в двете посоки. Забраната е до 4 август.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП Кулата-Промахон с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове Кулата и Маказа.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП- Гюешево” трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На ГКПП-Станке Лисичково и ГКПП-Златарево трафикът е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП-Златарево и ГКПП-Станке Лисичково.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано