Търсят 80 преброители и контрольори в Симитли

Сподели във Facebook

Започна кампанията за избор на преброители в Симитли и населените места в общината.

Кандидатстването е до 30 октомври, след подаване на заявление по образец в Общината. Документите на кандидатите могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021.

Обявени са 80 свободни позиции. 60 са за преброители и 20 за контрольори.

Те ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. Кандидатите за преброители и контрольори трябва да са пълнолетни лица, да имат средно образование, технически познания и умения за комуникация. В кампанията могат да се включат и студенти.

Преброителите ще бъдат с работно време от 8:00 часа до 20:00 часа, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебната карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите и контрольорите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано