Уличиха България за надут брой пациенти с Ковид-19

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Гръцкият премиер Кирякос Мицотакис разкри, че България надува цифрите на заразени с Ковид-19.

Мицотакис обясни пред телевизия EPT, че Австрия, Холандия и Германия са се споразумели, че Италия, Испания и Франция са в главното поделение, а България и Румъния искат финансиране в зависимост от броя на случаите, написа журналистът Кора Мунтян във Facebook, написа румънската медия Flux24.

Изданието твърди, че гръцкият премиер Кириякос Мицотакис е обвинил в Брюксел съседите си от Румъния, в лицето на Бойко Борисов и Клаус Йоханис, че умишлено "надуват" броя на заразените.

Според румънската журналистка Кора Мунтян, гръцкият премиер е на мнение, че целта била "да получат по-голямо финансиране" от ЕС, понеже страните от тази група настоявали да се взима предвид и броят на заразените при разпределянето на евросредствата.

"Гърция, Унгария и Полша заявиха, че не приемат наложените условия и по-скоро ще се откажат от парите, отколкото да надуят цифрите. България разбра, че това е стопиране на играта и изведнъж броят на случаите днес спадна наполовина. Йоханис, къде е майката на татарския хан? Кажете нещо, уведомете ни, че сте жив?", пише Кора Мунтян.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано