Уличиха в корупция горски шеф

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Набедиха в корупционни схеми новоназначен горски директор в Югозапада.

Бизнесмени и дървопреработватели протестираха срещу шефа на обединените преди месец лесничейства в Петрич и село Първомай.

Недоволните изтъкват, че Симеон Ефремов работи с определена фирма, близка до властта, а останалите са ощетени. Днес те пращат протестна подписка в ЮЗДП-Благоевград и в Изпълнителната агенция по горите.

Сблъсъкът е заради продажбите на дървесина. Твърди се, че директорът Ефремов организира продажба на дървесина. Така на практика той се явява техен конкурент, което пречи на работата им. Бизнесът настоява Ефремов да бъде отстранен незабавно. Припомниха, че няколко пъти е бил уволняван за корупционни схеми. Подавани са данни за него в Икономическа полиция, които са проверявани. Въпреки това обаче прокуратурата не предприема нищо, казват протестиращите.

Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов отказа коментар и кани протестиращите на среща, за да се реши проблемът.

Припомняме, Симеон Ефремов бе назначен от директора на ЮЗДП Дамянов преди десетина дни. Срещу обединението на лесничействата в Петрич и в Първомай имаше протестни действия. Заради окрупняването много служители от системата на горите, предимно в село Първомай, останаха без работа.

Припомняме, депутатът от ВМРО Стоян Божинов отправи питане към земедейлския министъп Дасислава Танева. Тя обаче отказда да отмени заповедта за сливането, издадена от Дамянов и и окрупненото ДГС-Петрич е факт от около месец.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано