В Разлог скочиха срещу ВиК- Благоевград за цената на водата

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинарите в Разлог не подкрепят искането на ВиК-Благоевград за скок в цената на водата.

Изразяват категорично несъгласие за увеличение с 25 процента. Предложението ще се отхвърли убедително с гласовете на ОбС-Разлог, който ще заседава на следващата седмица.

"За увеличение следва да се говори тогава, когато се подобрява качеството на услугата, своевременно се реагира на проблемите и се вижда обем от инвестиции от страна на ВиК. През последните години, въпреки добрата комуникация между Община Разлог и ВиК- Благоевград, тяхната инвестиционна програма не се изпълняваше по редица причини, което доведе и до затруднения работата и на общинска администрация, насочена към инфраструктурни проекти и други дейности. Също така община Разлог няма нито един лев разход по отношение на електрическо потребление, използване на помпи и пречиствателни станции", заявиха от временната кметска управа в града.

"За нас е редно ВиК от своя страна да настоява за диференцирано определяне цената на питейната вода за райони като нашия, в които не се използва ел. енергия, помпи или пречиствателни станции и райони, в които има сериозен проблем с доставянето и пречистването на водата. Това трябва да бъде и тема номер едно в държавата, започвайки от Министъра на регионалното развитие и шефовете на Асоциациите по ВиК, за да има справедливост в определяне цената на водата. За нас е недопустимо и необосновано към настоящи момент да се търси увеличение цената на водата и това са част от основните мотиви, с които ние ще предложим на Общински съвет Разлог да отхвърли предложението", поясни зам.-кметът Иван Гюров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано