Вдигат заплатите на най-богатите чиновници

Сподели във Facebook

Повишават заплатите в държавната администрация по решение на ГЕРБ и Патриотите. Мотивират се със социално-икономически мерки в отговор на епидемичната криза. Възнагражденията се завишават с 30 процента.

Високите заплати са за служителите и шефовете в 28 администрации, сред които са НАП, Агенция "Митници", Държавен строителен контрол, БАБХ, "Медицински надзор", където възнагражденията и сега не сред най-ниските.

Увеличение ще има в „Управление на морските плажове“ и „Туристическа политика“ в Министреството на туризма, в Националния осигурителен институт, в Национална здравноосигурителна каса, в Държавна агенция за закрила на детето, в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, в Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания. 

Повишение ще получат l Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Изпълнителна агенция по лекарствата, Изпълнителна агенция по околна среда, в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, в Министерство на културата – Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“, Български институт по метрология, Национален институт за помирение и арбитраж, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към министъра на труда и социалната политика.

С 30 на сто скачат заплатите в Регионални здравни инспекции, Регионални инспекции по околна среда и води, Басейнови дирекции.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано