Ясновидка познава кога падат джакпотите от тотото

Сподели във Facebook

Жена от Дупнишко придобила ясновидски способности, след падане и комоцио.

63-годишната Искра Караколева гледа на кафе. Познава и числата от тотото. При нея идват българи и чужденци в дупнишкото село Бистрица.

Да разберат събдата си идват също така политици. За способностите на Караколева се носят легенди в целия регион, а дъщеря ѝ споделя, че преди години майка ѝ предсказала, че с първата си дългогодишна любов по силата на много обстоятелства ще бъдат разделени, пише Ретро. „Майка ми ми съобщи - ще срещнеш друг, той ще е голямата ти любов, а името на момчето започва с буквата К“, споделя Дани, която вече живее с мъжа от предсказанието. Двамата се запознали в Лондон, където тя вече работела, а Калин пристигнал от Перник, за да се прехранва в английската столица като електротехник.

При Искра на кафе ежедневно идват бизнесмени, политици, известни личности от столицата и всички краища на страната. На младини ясновидката работила 17 години като готвачка във фармацевтичното предприятие „Актавис“, а нейни колежки си спомнят как навремето тя предрекла, че комбинатът ще бъде купен от заможен чужденец, както се и случило. Караколева можела да види съдбата на всеки, без своята собствена. Дарбата ѝ се отключила още през миналия век, след като претърпяла тежко падане. Фаталната злополука от 1983 г. я пратила в болница с комоцио. „Когато се събудих, не бях същата, нещо се беше случило с мен“, разказва Искра.

Освен за болести, магии феноменът от Дупница давала и позитивни прогнози. Умеела да предрича кога падат джакпотите от тотото, като винаги казвала с точност кой ще бъде регионът, откъдето ще е печелившият. Понякога правела и профил на късметлиите, отгатвала на каква възраст ще бъдат, от какъв пол, с какъв ръст, коса и цвят на очите. В интернет форумите има изобилие от мнения за способностите на Искра да вижда бъдещето.