Югозападен адвокат подсети външния министър за оставка

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Юристът от Сандански Иван Чолаков, бивш председател на Адвокатска колегия-Благоевград, излезе с гневна позиция за тежкото пътуване на българите в Гърция, свързано с тестове, декларации и други рестрикции. Чолаков настоява същите изследвания да се наложат при пристигане и на гръцки туристи у нас.

Според него е време външиният министър Екатерина Захариева да защити правата на българите, като приложи текстове от международното право. Подсети я още и за оставка.

"Юридическото ви образование, а и поста, който заемате, предполагат, че са ви известни принципите на взаимност и реципрочност в Международното публично право. Поведението ви, обаче, ме кара да се съмнявам, затова ще ви ги припомня - ако една държава създаде по-благоприятни условия за друга държава, нейните граждани и организации, взаимността изисква и втората държава да осигури подобни условия за първата. При реципрочността е обратното - ако една държава създава по-неблагоприятни условия за друга държава, нейните граждани и организации, то адекватната реакция на втората е да отговори с подобни мерки.", коментира в социалната мрежа санданчанинът Иван Чолаков.

Вижте още от публикацията на Чолаков, ез редакторска намеса:

Сещате ли се вече, за какво ви ги напомням тези неща? Да, познахте! Иде реч за мерките, които съседна Гърция въведе по отношение на влизащите на нейна територия български граждани. Айде, ясно, че всички забравиха бързо за свободното движение на хора, стоки и услуги в ЕС. Но, да се влиза само през един граничен пункт, да се изисква хем PCR-тест, хем до преди 72 часа, хем декларации, предварителни регистрации, касови бележки, всичко преведено на английски и, хем пак бъркане дълбоко в носа преди щастливото пресичане на заветната граница, ми се струва малко множко.
Защитата на българските граждани, а и националната гордост и самочувствие, изискват въвеждането на подобни мерки за влизащите на българска територия гръцки граждани.

За да не се чудите много какви да са, позволявам си да Ви ги предложа: Влизане през ГКПП Ивайловград. PCR-тест до преди 48 часа с касовата бележка, естествено, преведени на български, защото е общоизвестно, че в България министрите барабар с премиера не разбират английски, па камо ли митничарите. Задължително мерене на температурата на всеки влизащ, а защо не и на излизащ, гръцки гражданин с анален термометър, защото е общоизвестно, че сме най-бедната страна в Европа и нямаме пари за разни електронни глезотии. По същата причина и дезинфекцията на термометъра, след всяка проба, да е за сметка на изпробвания. И не забравяйте за ОСТАВКАТА!

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано