Югозападен наркобос моли за свобода

Сподели във Facebook

Наркобос номер едно в Югозапада за пореден път настоява да бъде освободен от затвора предсрочно.

Лишеният от свобода комулативно за 23 години по четири дела за трафик на дрога, получи неотдавна отказ от СГС да напусне килията още преди месец. Сега Васил Маникатов от сандански обжалва пред Софийския апелативен съд.

Васил Маникатов получи поотделно две наказания за разпространения на наркотици, като за първото деяние му е наложено наказание “лишаване от свобода” в размер на 8 години, а второто му наказание, в размер на 15 години “лишаване от свобода”, е сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди. Маникатов има и присъда за трафик на хероин в Гърция от 1996 година, припомня Правен свят. На 13 юли докладчикът по делото Николай Джурковски, ще трябва да вземе съдбовното за Маникатов решение - дали той ще напусне затвора или ще изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е в размер на 3 години и 6 месеца. По закон, за да бъде освободен от затвора, осъденият трябва да е изтърпял поне 2/3 от наказанието, което му е определено.

Историята на легендарния за криминалните хроники трафикант всъщност е доста интересна. Освен, че това е поредният му опит да напусне затвора, единият от които през 2018 година за малко щеше да се увенчае с успех, след като съдия Вера Чочкова от СГС реши, че той вече се е поправил, но въззивният съд не сподели тази теза, Маникатов е и една от най-популярните жертви на известната от годините на „прехода“ банда за отвличания „Наглите“.

Той е бил отвлечен от бандата през 2008 година, докато изтърпяваше присъдата си за трафик на хероин в общежитие с лек затворнически режим в Казичане.

По-късно Маникатов даде и показания срещу част от членовете на “Наглите”. По същото време в затворническото общежитие бил и един от подсъдимите – Павел Петков. Пак там работел и полицаят Йордан Костов, който беше разследван за връзки с “Наглите”.

Васил Маникатов бе пуснат 11 дни по-късно, след като платил откуп в размер на 241 000 евро.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано