Замазват гаф с предпочитана от властта в Благоевград фирма

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Официална покана за извършване на ремонт на покрива на МУЦ - Благоевград е изпратил кметът Методи Байкушев до софийската фирма "Д4 Къмпани". Поканата за директно договаряне, без провеждане на конкурс, е регистрирана в сайта за Електронни поръчки вчера. Ценовата оферта за неотложен ремонт на покрива, е близо 300 000 лева. Срокът за реагиране на поканата е до полунощ на 12 февруари.

Дружеството, ревностно предпочитано да печели от обекти в Благоевград, до момента работеше без сключен договор за една от позиците. Столичното дружество, управлявано от Добрин Цанов, има договор за ремонта на Междуучилищния център за обща стойност 1 085 975 лева, без ДДС.

С новата покана Байкушев цели да замаже скандала, че фирмата ремонтира покрива, но без обявена обществена поръчка. Беше подаден сигнал в ОИТ. Кметът Методи Байкушев коментира преди дни, че обновяването на покрива било наложително. Проектът включвал монтирането на слънчеви панели, а това не можело да стане на прогнилия и пропаднал покрив на МУЦ-а. Дейността била възложена на вече избраната фирма, за да се застраши проекта, тъй като крайният срок бил април 2024 година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Горанов -
    Ех Байкушче и ти ли почна с далаверите

Избрано