Започна преброяване на хора и жилища

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Централната комисия по преброяването реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе чрез електронна преброителна карта. От НСИ съобщават, че това е заради епидемията и въведеното извънредно положение.

Електронното пробно преброяване на населението започна от днес, ще приключи в 24.00 часа на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта ще е възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода до 30 април.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Образци на преброителните карти са достъпни и в момента на сайта на Преброяване 2021

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано