Заради изборите и АЧС променят правилата за ловуване

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Директорът на ИАГ Стоян Тошев информира, че заради изборите се налагат леки провени в ловните излети.

Официално, сезонът за отстрелване на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня е на 1 октомври. В неделя, когато се провеждат парламентарните избори, няма да бъдат утвърждавани трафици за групово ловуване.

От ИАГ съобщават, че във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна, е необходимо да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция. За прилагане на Методиката за мониторинг на дивата свиня в срок до 25 ноември

Регионалните дирекции по горите трябва да представят в Изпълнителната агенция по горите резултатите от данните за мониторинга на дивата свиня от проведените три първи излета за групов лов по утвърден формуляр. Разрешителните за групов лов на дива свиня задължително да се заверяват заедно с формулярите за събиране на данни в съответното Горско стопанство.

С цел коректното предоставяне на данни от проведените ловни излети е желателно присъствието на горски на първите три ловни излета за групов лов на дива свиня.

Относно ловуването на див заек ИАГ информира, че резултатите от контролната есенна таксация на заека за ловностопанските райони, в които има одобрен план за ползване, е необходимо да бъдат представени в Изпълнителната агенция по горите до 14 октомври. До утвърждаване на плана за ползване на дивия заек ловуването ще се осъществява в рамките на 30% от представените проекто-нланове за ползване.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано