Жалби в МОН, МВР и ДАНС за опасно съдържание в учебник за 6 клас

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Сезираха образователното министерство, МВР, ДАНС за съдържание в учебник на шестокласници. Настоява се за спешна намеса и разследване на допуснатото за изучаване.

Сигналите са от Сдружение "РОД", съобщиха за Еновина. Искат незабавно да се изтегли посочения учебник от българските училища, както и подвеждане под наказателна отговорност на всички, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите. Публикуваме жалбата без редакторска намеса:

"Получихме сигнал за опасно пропагандно съдържание в учебник по предмет „Човекът и природата“ за 6-ти клас на издателство „Просвета“. Конкретното съдържание, което визираме, се намира на стр.155 от учебника в урок N 74 със заглавие “Грижа за растежа и развитието в училищната възраст“(страница 155 е премахната от електронно четимия вариант на учебника на сайта на издателството) и гласи следното:
„Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.

Задача N 3 в същия урок има следното съдържание:
„Дискутирайте различните видове сексуална ориентация…“

Към българските институции, отговорни за образованието, националната сигурност и опазването на обществения ред отправяме следните въпроси:

Кой и на база каква учебна програма, одобрена от МОН е допуснал тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепци за човешката сексуалност да бъдат внушавани на българските ученици. Спазени ли са всички изисквания за контрол и мониторинг на учебното съдържание, влизащо в употреба в българските образователни институции? Имало ли е и има ли натиск или лобиране в посока имплементирането на идеите за нетрадиционна сексуалност в учебни материали и пособия и ако има, от страна на кои лица/организации.

Ние от Сдружение „РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“ като отговорни български граждани и родители, сезираме Министерството на образованието и науката, Министреството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност и настояваме за незабавна намеса и действия за изтегляне на посочения учебник от българските училища, пълно и прозрачно пълномащабно разследване на този пропуск в процедурите на МОН, подвеждане под отговорност на всички лица, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите, както и срещу демографската стабилност и националната сигурност на България.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано