Жителите в благоевградско село с петиция срещу 5G антена

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Жители в благоевградско село събират подписка срещу изграждането на 5G антена, която е в непосредствена близост до къщите им.

Петицията е и в социалната мрежа, разпространена от кмета Крум Крумов. Инвестиционното намерение било одобрено без знанието на жителите в село Рилци от общинарите в Благоевград. Рилчани настояват градоначалника Стоянов да спре антената, от която се страхуват за живота и здравето си.

Според проекта е определено място в местността "Гогеви валти". До нсъоръжението е къщата на известния в Благоевград архитект Саргалиев.

"Всички желаещи да подкрепят представената ви петиция могат да го направят в залата на кметството от 9.30 часа до 19.00 часа всеки ден от днес до 11 декември, включително. Същата ще бъде входирана в деловодството на Община Благоевград своевременно, преди следващата редовна сесия на ОбС - Благоевград", апелира към хората в Рилци кметът Крум Крумов.

Инвестиционнота намерение е на дружество "Цетин България". За целта тихоммълком променили Ощия устройствен план на местността "Гогеви валти" за нуждите на предавателна станция.

„Настояваме на дружеството да бъде предложено по-удачно място за изграждане на станцията, което да е отдалечено от къщите. Жителите се страхуват “,  за живота и здравето си", коментира Крумов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано