Зоран Заев при оцелелите в изгорелия автобус край Перник

Сподели във Facebook

Македонският премиер Зоран Заев посети в "Пирогов" оцелелите в трагичния инцидент на АМ "Струма" пътници в автобуса-убиец.

"Те са седем души, все млади хора. Успели са да счупят задното стъкло и така са се спасили", обяви Заев на пресконференция в МС. Заев каза, че повечето от загиналите 45 пътници са албанци.

Сред тях е 17-годишно момиче. Те са с изгаряния на лицето, ръцете и на горните дихателни пътища, имат и разкъсни рани. Един от пострадалите е с фрактура на бедрото и е настанен в травматологията. Ранените са контактни, но са в тежко психическо състояние.

Туристическата фирма “Беса транс”, която е собственик на автобуса, който изгоря на автомагистрала “Струма”, е регистрирана в Кюстендил.

Фирмата съществува от 2011 година, а от 2019-та едноличен собственик на капитала й е 30-годишният А. З. – македонски гражданин от албански произход. Фирмата редовно организира екскурзии до Турция. Въпреки че официално по регистрация седалището й е в Кюстендил, фирмата има офиси в Скопие и няколко града в Северна Македония, предаде 24 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано