Борисов недоволен от вота

Сподели във Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави под съмнение шансовете за съставяне на правителство след тези поредни избори.

"Аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС. ПП-ДБ могат само с "Възраждане" и БСП от това, което разбирам. Не могат пък с ГЕРБ и ДПС. "Възраждане" казват: "Ние или сме само ние, или никой", така, че математика в случая няма".

"Това са изключително важни избори, защото в следващия един месец стабилните държави ще имат глас, ще имат възможност да участват в избора на председател на Европейска комисия, Европейски парламент, Европейски съвет. Много е грозно да отива служебен премиер и да участва, защото той няма подкрепа, няма сила, който и да е той", отбеляза Борисов, пред БНР. Тази вечер не се очаква анализ на изборните резултати, заяви той при гласуването си днес. Борисов нарече "огромна глупост", ако страната ни се озове пред поредни предсрочни парламентарни избори.

Екзитпол показа, че изборите за 50-то Народно събрание печели:

ГЕРБ-СДС - 25.8%
ПП-ДБ - 15.5%
ДПС - 14.7%
Възраждане - 14.2%
БСП - 8.9%
ИТН - 6.5%
Партия "Величие" остава под изборната бариера с 3.4%.
При тези резултати разпределението на депутатите е:
ГЕРБ-СДС - 73 мандата
ПП-ДБ - 43 мандата
ДПС - 42 мандата
Възраждане - 34 мандата
БСП - 24 мандата
ИТН - 18 мандата
Под чертата остават "Величие" с 3,6%, "Синя България" с 1,7%, "Солидарна България" с 1,4% и "Български възход" с 1%, посочи "Алфа рисърч"

С "Не подкрепям никого" са гласували 2,4%. Активността на гласуване е 31,4%.

Според тези данни ГЕРБ-СДС биха разполагали с 73 мандата, ПП-ДБ с 44, "Възраждане" - с 41. ДПС биха имали 40 депутати, БСП - 26, а "Има такъв народ" - 16, предават националните телевизии.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано