За три нарушения шофьорите пак на изпит за книжка

Сподели във Facebook
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

При 3 нарушения в рамките на две години, шофьорите отиват отново на изпит за правоспособност, предвиждат от МВР.

7 са тежките нарушения, за които ще се взима книжката на съответния нарушител - при движение в насрещно платно по магистрала или скоростен път, каране в аварийната лента, управление на МПС с алкохол над 0,5 промила или под въздействие на наркотици, превишаване с над 50 километра в час в населено място, минаване на червен сигнал на светофара, неспазване на предимство на пешеходна пътека, организиране или участие в гонки.

Преди поправителните изпити, шофьорите с отнети свидетелства за правоуправление, трябва да преминат курсове, организирани от структурите на МВР.

На същите курсове ще ходят и водачите, които са изчерпали контролните си точки. Нарушителите няма да имат право да се явят на изпит още 2 години от датата, на която е взето свидетелството, е записано в новия Закон за движение по пътищата. Проектът му, заедно с проектите на Закон за обучението на водачите и Закон за превозните средства бяха публикувани вчера за обсъждане в сайтовете на МВР и Министерството на транспорта. 

Предстои създаване на централен регистър на шофьорите. МВР ще организира и курсовете за частично възстановяване на точките.

Напиши коментар

Коментари

  1. Илия Ангелов -
    Чудят се как да пълнят хазната. По скоро ще платя на пътния полицай. Иначе ще загубя още един ден мотане в КАТ. Идеална идея за създаване на корупция. Предпочитам да платя на пътя. По евтино,по спокойно,и печеля минимум ден време, което също е пари. Ако някои не е съгласен да ме обори с аргументи.

Избрано