Строителен бос взе авансово пари и остави улица в кал

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Благоевградската улица "Елин Пелин" остава в кал за неопределено време. Управителят на строителната фирма Николай Динков не е подписал документ за възобновяване на дейностите, съобщи кметът Илко Стоянов.

Към Динков е имало покана за довършване на строителството, но не се е отзовал. През юни 2021 година обектът е бил спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки. След намиране на проектно решение, фирмата строител беше поканена от Общината да подпише Акт 11, което на практика да позволи работен процес на място, но към момента документите не са парафирани.

"Съгласно сключения договор, по време на предходното общинско ръководство, по ул. „Елин Пелин“ следва да бъдат изградени тротоарни настилки, улично осветление, както и да бъде положен асфалтова настилка. Очаквам от Динков да подходи отговорно и коректно, за да може СМР да бъдат извършени качествено и в срок. Ще добавя, че на фирмата има преведен аванс още по времето на управление на предходния кмет Румен Томов“, коментира по време на пресконференция Илко Стоянов. В случай че фирмата изпълнител не предприеме необходимите действия, договорът ще бъде прекратен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Mitaka -
    \"Само в Narod.bg: Ванчо Овцата от ГЕРБ запечата бус на ПП с пяна, МВР-Сандански замете скандала - Narod.bg\" https://narod.bg/2023/03/15/само-в-narod-bg-ванчо-овцата-от-герб-запечата/
  2. Иванов -
    В нормална държава гражданското общество със сопи и камъни щеше да го изгони тоя фалшив герой
  3. Тигър -
    Нинджа ли е самурай ли е незнам ама с нашите пари на данъкоплатци се прави на голям бос.Крайно време е такива измекяри да нямат достъп до обществени поръчки

Избрано