МОН пита третокласници дали са джендъри или друг пол

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране, питат кой пол е потребителят на платформата. Третокласници и четвъртокласници трябва да отговорят – мъж, жена, небинарен, друг пол. За поредния гаф в образователната система, свързана с джендърството, съобщиха от ВМРО. 

Това е формата за регистрация за ползване на програмата за компютърно моделиране, пусната из българските училища с одобрението на МОН, уточняват от организацията в своя позциция пред медиите.

"Що е то небинарен ученик в 3-и клас? Що е то ученик от друг пол в 4-и клас? Кому е нужно това упражнение и според МОН колко точно пола има? Искам точен и ясен отговор от експертите там, кометрира членът на националното ръководство на воеводите Карлос Контрера.

Той уточнява още, че се е самосезирал след поредица от публикации във социалните мрежи, които е прочел и е направил проверка.

Вчера попаднах на няколко гневни публикации в социалните мрежи на родители на ученици в 3-и и 4-и клас. С право възмутените хора коментираха какви са тези небинарни полове и какво точно значи графа друг пол.

Ето и останалата част от гневната позиция на Контрера:

Всъщност, се оказва, че това е визуален език за програмиране, подходящ за деца между 8 и 16 години, чиято цел е лесно създаване на игри и мултимедия, за да бъдат обучаващите се по-подготвени за навлизане в компютърното програмиране. Дотук добре. Не става ясно обаче защо и на какво основание въпросната програма за моделиране в регистрационната си форма е разпросранена в българското средно образование с твърдения, че съществува „небинарен“ пол (каквото и да значи това) или „друг пол“... Очевиден е дисбалансът между целения ефект от програмата и това, което тя се опитва да внушава. Що е то небинарен ученик в 3-и клас? Що е то ученик от друг пол в 4-и клас?!

Отново ставаме свидетели на поредното безумие в образователната ни система, като през задния вход се вкарват всякакви внушения за пети, десети, петнадесети и петдесет и пети пол. Нещо повече – втълпява се на най-малките, че има нещо като „то“, което ни е мъж, ни е жена, а там нещо си – „бинарно“, може би? Кому е е нужно това упражнение и според МОН колко точно пола има? Искам точен и ясен отговор от експертите там.

Цялото това промиване на мозъци взема вече отвратителни размери, особено като се трови съзнанието на децата. Първо беше опитът да се заличат майката и бащата като понятия и да се заместят с „Родител 1“ и „Родител 2“, сега и това.

Нямам нищо против въвеждането на нови и модерни модели на обучение, включително на подобни интерактивни форми и програми за компютърно моделиране. Къде е обаче логиката през програмка за направа на проста детска игра да се внушава на деца, че са безполови или разнополови (извън биологично доказаните мъжки и женски пол).

Очаквам все пак МОН да дадат някакво адекватно обяснение, както и да кажат официално, според тях колко пола съществуват на този свят и по-конкретно, за да не ги затруднявам, на територията на Република България.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано