Румен Радев предлага връщане към нормалния живот

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Необходимо е възможно най-бързо връщане към нормалния начин на живот. Гладът може да надделее над страха, призова в обръщение днес президентът Румен Радев.

Той поиска връщане към относително нормален начин на живот с обединените усилия на институциите.

"Да заложим на съзнанието и чувството на отговорност, не на репресията и цензурата, която притиска гражданите дори в социалните мрежи", настоя Радев  по повод предстоящото гласуване от депутатите предложението на Министерския съвет за удължаване на срока на обявеното извънредно положение в страната до 13 май.

"Без съмнение пандемията изисква решителни мерки, повечето българи ги приемат с разбиране. Очертава се тежката икономическа ситуация. Планираният от правителството заем от 10 милиарда лева е тежко решение, което ще плащаме с години. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа, много българи се нуждаят от помощ, каза той и поиска гъвкавост в борбата с коронавируса. Хората в нужда очакват помощ, а не от оферта за заем, мерките не достигат до малкия и средния бизнес, посочи президентът и поиска адекватна компенсация за бизнеса и хората. По думите му в условия на криза реалната помощ е безвъзмездна", изтъкна държавният глава.

Според Румен Радев здравната система проявява слабости, които засега се компенсират от себеотрицанието на медиците.

Напиши коментар

Коментари

  1. Анонимен -
    Дори и Прекратете Карантината който се чувства болен нека си бъде в къщи и да се лекува Болничните нали се Заплащат
  2. Анонимен -
    Правилно е взел решение Президентът Да се върнем към нормалния живот Защото колкото повече стоим на едно място и се вайкаме страхуваме ние затъваме А не бива Да си ходим на работа но нека бъдем с предпазни средства-маски и ръкавици Вие Господа Народни представители Как ходите на работа и носите маски Не Оставяйте хората без Пари има логика в моето Предложение и Напълно Подкрепям Мнението на Президента да
  3. Величко Ковачев -
    Точно така трябва иначе догодина за всичко ще ни е виновна короната !Кой ще работи? Пак едни и същи!

Избрано