Бунт в ДПС, не желаят пети мандат на градоначалник

Сподели във Facebook

Отменят кандидатурата за нов мандат на кмета Нуредин Кафелов.

Очаква се националното ръководство на ДПС да обяви официално решението си за отхвърляне на номинацията за градоначалник в Якоруда.

Кандидатурата на Кафелов е определена като неподходяща за въвеждане на новаторски модел на управление. Изразено е силно недоволство и възмущение от подхода при провеждане на събранията за номинации, смятат съпартийците на Ахмед Доган.

"ЦОБ на ДПС сочи, че е недопустимо и осъдително използването на силови методи срещу избирателите. От централата са отправени и въпроси към Нуредин Кафелов защо използва момчета от местните фитнес зали за съпровод по време на събрания в региона. Толкова ли се страхува от народната любов, че плаща с чужди пари някой да го пази", питат активисти чрез гражданската инициатива "Якоруда днес". Те са категорични, че много членове, включително и учредители на ДПС, не са допускани на събранията с аргумента, че „ги няма в списъка“. Така са отговаряли напомпаните момчета и са отпращали редовите членове в Якоруда и по селата Аврамово, Конарско, Бел Камен, Бунцево.

Естествено реакцията не закъсняла и се вдигнали на бунт срещу желанието Кафелов да проведе събрание само в „тесен семеен кръг“, на което да предложат само него като единствена кандидатура. От всички места са изпратени протестни писма до ЦОБ на ДПС. Недоволните описали подробно тези и предишни провинения на несменяемия кмет Кафелов.

"Около градоначалника, който управлява 16 години, са останали антуража му от общинската администрация и кметоете по селата. Обществото в Якоруда обаче има други планове и скоро народната любов ще се стовари с пълна сила. То не бяха "кафелови колиби", то не бяха къщите по проекти, общински имоти, придобити все от тях на безценица – бунгала в Белмекен, магазина и младежкия дом в Конарско, в Аврамово, на Трещеник, то не бяха асфалтирани едни и същи улици, все на свои близки и роднини-кога за абитуриентски бал, кога за сватба. народът каза стига", сочат от местната структура на ДПС.

Напиши коментар

Коментари

 1. Любо Качоре -
  Апа знаете ле какви оргии правех е по Трещеник на балдъзати на тоя смешник Атите? Скасовахме и газо, много обича нережани. А до колкото разбирам племенницата у Ферда е таква еблива
 2. Мустафа -
  На Кафелов мога да му поеба и жената и дъщерята
 3. МУСТАФА -
  Да го ръгна на Кафелов на женицата му в дупето
 4. Реалист -
  Осъзнайте се, якорудчани! Не искаме ли всички едно и също, нямаме ли всички една цел? Не ни ли обединява желанието за развитие на града ни? Не искаме ли всички да има работа за всеки и да не се налага да търсим препитание в чужбина? Не е ли жалко, че деца живеят с бабите и дядовците им, защото родителите работят в чужбина, за да ги изхранват? Нямаме ли всички, християни и мюсюлмани, общи проблеми? Имаме! Кажете ми тогава, моля ви, какво е това деление на българи и помаци, на ваши и наши? Не празнуваме ли заедно на 5-ти и на 6-ти май? Не сме ли всички граждани на Якоруда? Спрете се, хора! Не си заслужава заради едни избори да се караме! Така доникъде няма да стигнем! Време е да се обединим! За по-добро бъдеще на Якоруда, на нас, о най-вече на децата ни и бъдещите поколения!
 5. Доре -
  Всички са еднакви.Но таа Ваня Гатдерова е голям националист много мрази мюсюлманите.Тръгнала е с лъжливия циганин и простия Наско асьов .Зарфа гледа личният си интерес.Затова си помислете.
 6. Мир -
  Хора, спрете се! Какво е това разделение на българи и помаци? Не сме ли всички якорудчани, не искаме ли всички едно и също, а именно подобрения в нашия прекрасен град и работа за всички? Нужно ли е заради шепа управляващи децата ни да напускат родината? Не е ли всичко в наши ръце? Все пак ние си избираме кмета... Не искате Ваня, защото е българка и по мнение на някои не става за кмет, Кафелов също не става, но го искате, само защото е помак... Изводът: нито един от двамата не став... ок решенние има: обединение, протест и издигане на някой, който всички одобряват. Точно в такъв момент разделението и омразата не са решение
 7. до шаката на кафела -
  Тоо коментар е до сички от обкръжението на Кафелов (не се отнаша за помаците, дека гласуваа за него от страх) Засрамете се бе... Не ви ле омръзна цел живот да лижете нечий задник само и само да земете некой лев... за големи тарикати се мислите ама да знаете че сичко на тоо свет се враща... дано прескапо ви се враща на сичките и най вече на Меда и на Кафела бел ден да не видите расипахте Якоруда... ама да е де Тоо отгоре гледа и записва

Избрано