ГЕРБ отказа мандата, БСП съставя правителство

Сподели във Facebook
Снимка tv7 Снимка: tv7

След дълги разговори с Патриотичния фронт, победителят в изборите Бойко Борисов е получил не подкрепа за кабинет, а бананова кора.

Така здраво е бил изпързалян от триото Каракачанов-Симеонов-Сидеров, та се отървал с по-сериозни натъртвания, отколкото след мач на „Бис­тришките тигри”. Виждайки го на земята, Веселин Марешки също отказал да му подаде ръка, съобщава в-к Стършел.

С Марешки Борисов е разговарял близо два часа, през които са били изпити една опаковка лексотан, четири беналгина и две шишенца мента, глог и валериан. Медикаментите, осигурени от верига аптеки „Марешки”, са били за Борисов, докато лидерът на „Воля”, като руски възпитаник, е пил руска водка – на воля и на корем, като към края на срещата дори припявал частуш­ката „Ох, тъй, ах, тъй - все мъй космонавтъй” с мек варненски, почти руски, акцент...

В резултата на проведените консултации с тези политически сили Бойко Борисов е получил внезапна политическа слабост и е отказал трети мандат. Президентът генерал Радев веднага научил за политическата слабост на ГЕРБ и повикал при себе си Корнелия Нинова, лидер на втората партия в изборите, към която генералът има слабост още от курсант (слабост към партията, не към Корнелия, защото личният му командващ – Деси, не само бди, а и присъства винаги до него).

В консултацията (женска) за съставяне на кабинет между Деси и Корнелия Радев почти не взел думата. Двете дами обсъдили пролетната колекция на Ив Сен Лоран, левите идеи и левите обувки на "Луи Вютон", както и парфюма "Ла ви е бел" на "Ланком".

В края на женската консултация президентът успял да връчи на Корнелия мандат за съставяне на ново правителство. Тя приела мандата със задоволство и го сложила в чантата си „Фурла” от обработена свинска зурла, дарена й от др. Георги Гергов, водещ милионер и свинар-ветеринар от БСП.

На излизане от президенството Корнелия показала мандата на гражданската си квота от тайни съпартизани-позитани - Тома Томов, Елена Йончева и професор Иво Христов. При вида на мандата Томов казал „О, йе!” – на чист английски, „Харашо!” – добавила Елена Йончева като отличничка на МГУ, а пък професор Иво Христов, съветник на Корнелия, се прегърнал братски с двойника си, журналиста Иво Христов, шеф на кабинета на генерал Радев.

Двамата адаши си разменили похвали: „Браво, Иво, браво, Христов!” и си обещали да си менкат периодично и службите – понякога професорът да става съветник на президента, а журналистът - на премиера, за да объркват опозицията. Когато се разменят броят на събираемите, сборът не се променя – напомнил присъстващият млад социалист и журналист Александър Симов, който по традиция винаги се изказва и знае всичко по всички въпроси.

А недалеч от „Дондуков”, на „Позитано”, се чули гръмежи – гърмели социалисти, не с личното си оръжие, запазено от борческото минало и непредадено в годините на прехода, трещели бутилки шампанско „Советское игристое”. Домакинът на партията извадил от мазето два кашона, които пазел още отпреди разпадането на СССР за такъв повод. Млади и стари социалисти се прегръщали, дядовци и баби гушкали внуци горещо, тъй, както внуците скоро щели да гушкат държавни служби... „Победа!”, „С БСП напред” – лозунги и възгласи огласили позитанската улица, както на манифестация за Девети септември... А правешкият портрет от стената (не на Фейсбук стената, а в коридора на партийната централа) им помахал бащински с ръка.

Така, с правешки благословии (от духа на Живков и от устата на Валентин Златев – ни „Лукойл” ял, ни „Лукойл” мирисал), другарката Корнелия Нинова влезе на „Дондуков” 2, на чер мерцедес - почти като на бял кон. /в-к Стършел

Напиши коментар

Коментари

  1. DA -
    :) :) :)Честит Първи април авансово
  2. анна -
    НЕ ЗНАЯ КАКВА Е ЦЕЛТА НА \" НАПИСАНОТО\" С МНОГО ИРОНИЯ И ЗЛОРАДСТВО....БИХ ОТМИНАЛА ТАЗИ ПОДИГРАВКА, НО ВСЕ ПАК НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИМ ПОКАЖЕ,ЧЕ КОЛКОТО И ДА СМЕ ИЗПРОСТЯЛИ...ПОДОБНИ \"ДИМКИ\" НЕ ВЪРВЯТ. В ТОЗИ САЙТ СЪМ ЧЕЛА И УМНИ КОМЕНТАРИЙЙ.....ЯВНО И ВИЕ СТЕ ИЗТРЕЩЯЛИ. А, АКО ИМАТЕ ЗА ЦЕЛ ДА ИЗПРОБВАТЕ ИНТЕЛЕГЕНТНОСТТА НА БЪЛАРИНА...ПОДЦЕНЯВАТЕ ГО !

Избрано