Възраждат бизнеса на Васил и Георги Илиеви

Сподели във Facebook
Снимка България днес Снимка: България днес

Наследници на убитите босове на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви развиват успешен бизнес с алкохол и храни в Кюстендил.

Лице на търговските операции е съпругът на сестрата на братя Илиеви – Мариана. На името на Емил Котев е регистрираната фирма “ГЕК НН”, става ясно от документите в Търговския регистър. Дружеството е еднолична собственост на висаджийския зет Емил, а адресната регистрация е в Кюстендил, където бе и центърът на създадената от Илиеви групировка, съобщи "България днес". След разстрела на Васил и Георги сестра им продължи да живее там, за да се грижи за майка им Венка. Години наред Мариана Илиева не демонстрира висок стандарт или дава знак, че е наследила част от богатството на ВИС-2, категорични са хора от града.

Сестрата на братя Илиеви дори пробва собствен бизнес, отваряйки малко заведение по морето. След няколко години ресторантчето е затворено, а Мариана се прехранва като наемен работник. Подобна съдба има и съпругът й Емил, който е син на местен политик.

Нещата се променят през 2016 година. Тогава според хора от подземния свят вдовицата на Георги Илиев-Главния – Мая, започва подялба на фамилното богатство. Твърди се, че първата стъпка е прехвърляне на няколко имота на името на Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Скоро след това има и финансови трансфери.

Трите дами наследнички Мая, Мариана и Ивона регистрират и обща фирма “ВИГ” (Васил и Георги) с предмет на дейност търговия с недвижими имоти и ресторантьорство. Дружеството така и не развива дейност, но според запознати стандартът на живот на Мариана и Ивона се променя сериозно. Междувременно сестрата на братя Илиеви не губи бизнес нюх, твърдят хора от града. За да не бие на очи, тя предпочита плановете й да се реализират чрез съпруга й Емил.

От миналата години те са горди родители на близначки. Малките красавици заедно с дъщерята на Васил Ивона на практика са единствените наследнички на фамилията, защото децата на Мая и Георги Илиеви са осиновени.

Скоро след регистрацията на фирмата си зетят Емил развива дейност в Кюстендил. Местни регистри сочат, че зетят на висаджиите се е насочил към търговия с грозде и вино.

Отделно съдейства за търговия с месо, мляко и сирене, произведени от малки семейни ферми. Емил Котев имал солидни планове как да развива фирмата, твърдят хора в родния му Кюстендил. Според мълвата зетят на братя Илиеви възнамерявал да откри няколко магазина в родния си Кюстендил и София.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано