Баптисти атакуват Благоевград и селата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградски свещеник предупреди за масирана акция на баптисти в региона. Отец Георги Кацаров, който неотдав бе ръкоположен в църквата в село Рилци, публикува в социалната мрежа за раздаване на религиозни брошури и странни семена от къща на къща.

"Пакетите са от баптисти. Лице на това сдружение е пастор Павел Василев Вълков, ръководител на вероизповеданието Евангелска Християнска Баптистка църква в Стара Загора. Следователно, сдружението заблуждава хората, че е "надденоминационно", тоест, не е пристрастно към определен вид християнство", обяви отец Кацаров.

Той поясни, че сдружението осъществява целите на баптисти от евангелски тип. Те отричат кръщаването на малки деца.

"Твърдят, че изповядват същия Символ на вярата като католици, православни и протестанти, докато всъщност самите католици изповядват друг символ, а различните протестантски общности изповядват най-различни версии на Символа и пр. Т.е. твърдението ми не е коректно и догматически точно, а подвежда с уж обединителни мотиви", написа свещеникът.

Баптистите отричат почитта към Пресвета Богородица, ангелите и светиите, към иконите, свети мощи и други светини на православието.

"Чрез самата инициатива със семената имитират "Притчата за сеяча" и символично искат да ангажират към мероприятията си хора-земеделци, простодушни, незапознати с разликите между православието и останалите християнски вероизповедания. Търсят увеличаване на членската си маса като от зеленчуковите семена се премине към "посяване на Божието слово" чрез пращане на материали, записване в курсове, раздаване на Библии и книги", обяви отец Кацаров.

Той смята, че баптистите се опитват се да изградят мрежа от последователи във Благоевград и региона чрез наглед невинни и полезни инициативи.

"Не се поддавайте на такива матеиали и не им вярвайте. За всички верови въпроси може да се обръщате към мен", призова свещеникът на село Рилци.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано