Тираджии не желаят хотели при дълги маршрути

Сподели във Facebook

Проблеми с въведените дигитални тахографи, липсата на шофьори за вътрешни и международни превози, дебатираха транспортни работници.

В Симитли шофьорите изтъкнаха и неуредиците с различните ценови ставки за превоз на товари у нас и в Европа.

Повече от 20 превозвачи в национални и международни фирми поискаха намесата на симитлийския депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов и от евродепутата Андрей Новаков.

Най-коментиран бе въпросът за нормалното време за почивка между при извършване на дълги курсове.

Промени в закона, а именно транспортните фирми да предоставят хотелско настаняване за водачите и престой на камионите на охраняеми паркинги, бе остро прието от представителите на фирми в на срещата.

Според тях това е едно от необмислените предложения и няма как да бъде изпълнено. Превозвачите изтъкнаха, че никой не би си позволил да остави своя товар и камион без личен надзор.

Те готвят сдружение, което да ги представлява пред държавата при поставяне на проблемни въпроси и ясно изразяване на несъгласието с промените в законодателството.

Болезнените теми, които ще бъдат предмет на промени в Европейския съюз, бяха засегнати от представителите на фирмите, депутатът Апостолов и евродепутатът Новаков.

"Транспортния сектор в България се развива много бързо и създава много работни места. Ще направя всичко по силите си да помогна с каквото мога на всички вас. Моята цел е тяхното заплащане и работни места да бъдат на нивото, което превозвачите заслужават", каза евродепутатът Новаков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Любен Гарчев -
    Не тираджиите, а работодателите не желаят. Има разлика.

Избрано