54 души са под карантина в Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кюстендилският съветник Огнян Атанасов недоумява защо целият трафик към Македония се осъществява само през ГКПП-Гюешево.

Притеснен е, че пунктът е посочен властите в западната ни съседка, след като има възможност това да става пред граничните пунктове Златарево и Станке Лисичково.

"Могат да влизат от рискови зони. За мен това означава една концентрация на хора идващи от такива зони, които ще преминават през нашия пункт", коментира Атанасов. Днес той бе на Гюешево, където пристигна и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"Дали трябва да бъдат затваряни граници трябва да прецени Националният кризисен щаб. Към момента ние нямаме достатъчно данни, нямаме и притеснения в нашия регион. Създадена е пълна координация и имаме готовност да посрещнем всеки случай. Имаме 54 души, които са се прибрали от рискови дестинации и всеки един от тях спазва карантината", каза пред Нова Петър Паунов. "Разполагаме с 45 легла в белодробното отделение на болницата и още 40 легла са готови в бившето белодробно отделение, което е самостоятелна сграда. В тези случаи инфекциозните отделения са по-скоро карантинни, а белодробните са готови да приемат пациенти с усложнения", заяви Паунов.

Той допълни, че е важно конкретните сигналите на гражданите да идват по надлежния ред, а не да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Междвременно са разпоредени нови правила за преминаване през граничните пунктове. Вчера след извънредно заседания на кризисния щаб за коронавирус, правителството набеляза по-строго мерки, които касаят пътуванията от и за България.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано