Чупят с камъни и бутилки прозорците на теснолинейката

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Вандали са обстрелвали с камъни и бирени бутилки вагоните на теснолинейката. Това е станало няколко пъти в района на село Краище край Белица. Имало е и пострадал пътник. За това сигнализираха във фейсбук жители на селотоу които са подали сигнал пред полицаи.

"Група младежи решиха, че е добра идея да се крият в гората и да хвърлят камъни по влаковете в района на Мензиле. Първият ден имаше ударен с камък пътник, който за щастие не пострада тежко. Вторият ден нови камъни и бутилки с бира. Третият ден нова порция камъни, след което имало счупени прозорци на влака", напусаха в страницата на Краище.

"Сигнализирани са полицията, които правят акция и залавят "героите" от Бимбашовата махала. Тези деца вероятно не осъзнават, че хвърлен камък може да убие човек, а това ще има катастрофални последствия за тях и семействата им. Същите герои поставиха и камъни на релсите през април тази година. Да се надяваме, че сега, когато вече се знае кои са ще престанат. Правете позитивни неща за обществото, а не действия, които могат да убият друг човек. Респект към служителите на реда, които навреме спряха тази лудост. Не е подвиг да хвърляш камъни и да се криеш в гората. Това е тероризъм. Осъзнайте се. Железният път не е място за пиене на бира и употреба на балони с райски газ", гневят се местните жители.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано