Кирил Добрев: БСП е обречена да прави големи политики и да взима стратегически решения

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

При голям интерес, в изпълнена със смпатизаните зала, с конкретни въпроси и отговори, премина срещата на Кирил Добрев в родния Гоце Делчев. Водачът в листата на БСП-Обединена левица Добрев, заедно с кандидат-депутатите Гергана Орманлиева и Абедин Камбуров, дебатираха пилитиките на партията, насочени към хората в Пиринско и страната. „БСП – Обединена левица“ е единствената алтернатива на сегашното управление и единствената партия, която предлага политики за развитието на страната ни. Ние се ангажираме да преодолеем социалните неравенства и демографската криза, да гарантираме навременна, качествена и достъпна здравна помощ за всеки гражданин, да направим икономиката ни по-конкурентна и да стимулираме създаването на нови, високоплатени работни места. В годините БСП е доказала, че е единствената социална партия, която работи с мисъл за хората“, каза пред присъстващите Гергана Орманлиева.

„БСП е партията която осигурява равен старт на всички, не дели хората по етнически или друг признак и дава шанс и възможност за развитие на всеки“, категоричен бе Абедин Камбуров.

Пред хората в Гоце Делчев, Кирил Добрев призна, че това е най-трудната политическа задача, която е получавал в своя живот, защото огромна част от хората познават него или някой от членовете на семейството му, а това прави отговорността му огромна. Точно от тук тръгва неговия политически път, когато преди 25 години е кандидат в листата за общински съветници от БСП. „Реших да поема тази задача само с една мисъл – дали сме в състояние всички ние, които години наред под някаква форма бяхме разделени по различни причини, днес да бъдем заедно“, каза Добрев и допълни, че една от причините за политическата нестабилност в страната е, че няма сериозна лява партия която да защитава хората имащи нужда от закрила.

„БСП е обречена да прави големи политики. Мъчно ми беше през последните години когато слушах, че битката за образованието е битката за един учебник по предмет. БСП е много по-голяма от това. БСП трябва да предложи нова образователна система, в която не парите да са важни за ученика и училището, а знанията които получава ученика“, каза пред хората в Гоце Делчев Кирил Добрев. Той бе категоричен, че не може просто да кажем: Болниците не трябва да са търговски дружества. Защото след това веднага предстои въпросът: А какви да бъдат? „И какво страшно има да се каже, че болниците отново трябва да бъдат държавни и на издръжка на бюджета толкова, колкото струват“, каза Кирил Добрев, а залата избухна в аплодисменти. „Затова е голяма нашата партия, защото е предлагала решения в трудни моменти без значение каква цена е плащала за това. БСП е била част от стратегическите решения за България – за влизане на страната ни в НАТО и в ЕС. Днес БСП трябва да бъде онзи фактор, който да начертае и да участва в новия път по който е тръгнала страната“, каза още Кирил Добрев. Пред присъстващите в залата той бе категоричен, че е крайно време да защитаваме своите национални интереси и това ще бъде една от първите задачи на БСП в следващия парламент.

„Ние сме хората, които можем да гарантираме социалните придобивки и социалната икономика. Ние сме готови пред обществото да предложим нов данъчен модел. БСП трябва да постави на обществено обсъждане как трябва да бъдат променени данъците така, че ние да не облагаме труда, а да облагаме капитала. Каква е тази социална държава в която трудът плаща три пъти по-високи данъци от капитала?“, коментира Кирил добрев.

Въпросите, които поставиха присъстващите касаеха решенията, които предлага БСП – Обединена левица в своята програма по отношение на социалните услуги, актуализацията на пенсиите, стимулите за младите хора и задържането им по родните места. Кирил Добрев получи и едно от най-трогателните си поръчения от приятел на неговия покоен баща: „Искам да продължите от там от където той спря - да спрете войната. Искам да ви видя на едно ниво с него, да сте като него!“

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано