ОИК - Разлог замаскира сигнал срещу кмета Красимир Герчев

Сподели във Facebook

До 14 юни кметът на Разлог Красимир Герчев трябва да отговори писмено дали продава ток от лична фотоволтаична централа.

Случаят стана достояние след жалба от червената лидерка Корнелия Нинова, която от два дни е в оставка. Нинова твърди пред Общинската избирателна комисия, че градоначалникът Герчев търгува електроенергията като физическо лице, което в тежък конфликт на интереси по член 41 от ЗМСМА. Членовете на ОИК в Разлог обаче са замаскирали вероятно умишлено скандалните факти., които е предала по надлежен ред на 20 май. Комисията, председателствана от Мария Икономова, се е събрала извънредно едва на 11 юни. В сайта на ОИК едва ли не закодирано е написано, че по сигнал на Корнелия Петрова Нинова, трябва да се пита Красимир Герчев дали това отговаря на истината.

"В изпълнение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА, дава възможност на Красимир Герчев в тридневен срок от получаването на преписката, да представи писмено становище", се сочи след проведеното заседание онзи ден.

"В сигнала на Корнелия Нинова се навеждат твърдения относно неизпълнение на задълженията по чл. 41, ал. 3 от
ЗМСМА във вр. с чл. 42, ал. 1, т. 5 от ЗМСМА от страна на кмета с искане за извършване на проверка по случая, и при констатиране на нарушение, ОИК – Разлог да предприеме необходимите действия. Сигналът е редовен от външна страна. Към същия няма приложени доказателства. След проведените обсъждания и разисквания, предвид горното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от ИК, в режим на гласуване, както следва:С оглед документална яснота и установяване на обстоятелствата, твърдени в сигнала, ВЪЗЛАГА на председателя на ОИК – Разлог, като представляващ комисията, да изиска информация и документи, както следва: 1.1 От Общинска администрация – Разлог: - Заверено копие на клетвения лист на Красимир Иванов Герчев. 

1.2 Oт Служба по вписвания към Агенция по вписванията при Районен съд Разлог:
- документ за собственост на сграда с идентификатор ***********;

1.3 От Електрохолд България: - Информация за действащи към 09.11.2023 г. ( момента на полагането на клетва
по чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА) до настоящия момент, сключени договори за търговия с електрическа енергия от фотоволтаична електроцентрала/система между някое от дружествата от групата на Електрохолд България и Красимир Иванов Герчев", е отбелязано замаскирано в сайта на ОИК-Разлог, при това не като прието решение, а в приложен документ в графа "Дневен ред".

На заседанието са присъствали Мария Димитрова Икономова, заместник-председателите Славчо Иванов Попов, Георги Иванов Коцаков и Яница Георгиева Шакина, също секретарят Мариана Ангелова Бояджиева. Членове са Илонка Захариева Пандева, Даниела Иванова Германска, Биляна Благоева Благоева, Любомир Василев Влайн, Славчо Димитров Тумбев. Любопитна подробност е, че част от тях са нови членове в ОИК-Разлог, тъй като предишните са били подменени неизвестно по какви причини в началото на месец май.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано