Поредно златно отличие за България в Париж

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

България е с три златни медала на олимпиадата в Париж до момента.

Националният шампион по борба Магомед Рамазанов спечели златото в категория до 86 килограма свободен стил. Рмазанов победи на финала със 7:1 точки шампиона от Игрите в Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020 Хасан Язданичарати (Иран).

Язданичарати, който е и трикратен световен първенец, получи проблем в дясното рамо още в първата минута на мача, като до края на първата част на три пъти лекари влизаха, за да му окажат помощ.

Българският национал поведе в резултата с 1:0 след точка за пасивност на съперника. В първата минута във втората част лекарят влезе още два пъти да помага на иранеца, но той продължаваше двубоя.

В последствие беше отсъдена пасивност на Рамазанов и азиатецът изравни, с което взе предимство заради спечелена последна точка. Малко повече от минута преди края българският национал направи серия от три поредни атаки за по 2 точки и това му донесе победата.

31-годишният борец от Дагестан от този сезон се състезава за България, а най-големия си успех досега беше постигнал на Евро 2020 в Рим, където спечели сребро при 79-килограмовите, но за Русия. Той е единственият представител на България в свободната борба на Олимпийските игри в Париж.

Последната олимпийска титла в свободната борба за страната ни беше спечелена от легендата Валентин Йорданов при 52-килограмовите в Атланта през 1996 година, припомни БТА.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано