Позиция за банскалията, поругал гръцко знаме

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Посолството ни в Гърция излезе с позиция за скандала с мъж от Банско, свалил гръцкото знаме в Кавала и издигнал там български трибагреник.

По официални данни 35-годишният банскалия Георги Асев бил задържан веднага. Дал е показания пред гръцки полицаи и прокурор. Пуснали го в условията на продължаващи действия по случая. Той обаче отпътувал в посока граниччния пункт Ексохи-Илинден, за да се прибере у дома. Дежурните граничари го спрели и задържали повторно за нарушаване на разпореждането да остане на разположение до приключване на казуса с поруганото знаме.

"Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз", заявяват в коментар за гръцката агенция АНА-МПА от българското посолство в Атина.

Както е известно, банскалията Георги Асев е свалил в петък флага на южните ни съседи, издигнат на пристанището в Кавала. Издигнал там българското с викове "Тук е България". Сочи се, че младият мъж е бил задържан и от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, бил освободен, но в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството. Изтъкват още, че той е бил наказван преди време за шофиране в нетрезво състояние. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано