Снегът изненада концесионери на ски съоръжения

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Отложиха официалното откриване на зимния сезон в "Картала" над Благоевград. Фалстарът е заради непочистени пътища и паднали дървета към курорта. Плануваното за днес официално пускане на лифта се отложи за неопределено време. В района духа силен вятър и трасето е неподходящо, предупредиха в социалните мрежи от Ски парк Картала. Хотелът и ресторантът обаче ще работят, а промоционалните условия за лифта се запазват за първия подходящ ден при работа.

Оказа се, че снегът изненада и концесионерите на зоната над Банско. Тази сутрин десетки автомобили с туристи са останали блокирани към "Бъндеришка поляна". Паднало дърво е смачкало автомобил. Двама от пътувалите в него са с наранявания. Те са мъж и жена от Перник и столицата. Пътят веднага е бил затворен за почистване. От Областната дирекция на полициятиа в Благоевград информираха, че в разчистването участват пожарникари и служители от НП "Пирин". На място има и полицейски патрул. Продължават да падат дървета в района.

Гости на тазгодишното откриване на зимния сезон са ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели. Организирана е традиционната игра „Ловци на съкровища“. На площада в Банско предстои по-късно днес веселата част на програмата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано