Специален режим за децата в Сандански

Сподели във Facebook

Кухнята за деца в Сандански започва работа при специални изисквания за безопасност в епидемичната обстановка.

Кухненският блок "Обич" осигурява храна за най-малките, на възраст между 10 месеца и 3 години. Гтваря на 26 май.

Здравословното състояние на служителите ще се контролира ежедневно. Всички закупени купони ще важат до изчерпването им и след 26 май.

Менюто включва супа, основно ястие и десерт. Храната в кухнята ще се раздава в еднократни опаковки, произведени от материали, съответстващи на специфичните изисквания и предназначени за контакт с храни за деца.

Във вторник отварят детските градини и ясли в Сандански. За да се намалят рисковете от струпване на деца и родители пред лекарските кабинети, отпада изискването за медицинска бележка, удостоверяваща здравето на детето.

Във всяка детска градина ще бъдат осигурени всички санитарно-хигиенни условия и спазени противоепидемичните мерки. В случай на едновременно присъствие на повече от 20 деца от една група в детската градина, ще бъдат предприети действия за разделянето им в подгрупи. Приемът в детската градина/ясла ще се извършва от 07:00 ч. до 09:00 ч., а ако климатичните условия го позволяват – на двора, като не се допуска влизането на придружителите на децата в сградата на детската градина или ясла.

При съобразяване с климатичните условия, когато не вали, децата остават навън, с изключение на времето за хранене и почивка. Когато това е възможно, храненето на децата също се организира и осъществява на открито. Почистването и дезинфекцията няма да се извършва в присъствието на деца.

Всички играчки, които не могат да бъдат дезинфекцирани, няма да се използват от децата.

Родителите трябва да осигурят плик, в който детето да поставя обувките, с които то пристига в детската градина (след събуване на обувките детето или приемащия го в детската градина/ясла възрастен поставя обувките в плика, след което детето обува пантофи, които са предварително почистени вкъщи).

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано