Столични специалисти назначени в МБАЛ-Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Специалисти от "Пирогов" реформират МБАЛ-Благоевград. Назначени са петима лекари в отделението по ортопедия. Трима от новите специалисти - д-р Илиан Алексиев, д-р Веселин Балджиев, д-р Деян Петков, са ръководители на отделения.

"Когато поех управлението на болницата в края на февруари тази година, заварих едно лечебно заведение в тежка кадрова криза, на границата на финансова криза и лечебно учреждение, загубило ореола на водещо в Югозападна България. Мога да кажа, че само за изминалите 7 месеца ние се превърнахме в един от отличниците на Сдружението на областните болници, като за първото полугодие успяхме да привлечем 1000 пациенти повече, които преминаха през нашите отделения, в сравнение със същия период на миналата година, което пък ни донесе 2,5 млн. лева приходи повече в касата на болницата отново в сравнение със същия период на миналата година", каза директорът Димитър Димитров.

Той подчерта, че три са основните цели ри са целите за стабилизиране и развитие на благоевградската държавна болница - да се повишат санитарно-битовите условия, да се повиши качеството на медицинските услуги и въвеждане на високите технологии като част от съвременната медицина.

БНТ

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано