Строят физкултурни салони и спортни площадки в селски училища

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Ремонтират сградите и съоръженията за спорт в шест училища. Повечето от тях са в големи села. Получили са одобрение на изготвените за финансиране проекти.

Физкуртурен салон ще се строи в ОУ "Св. СВ. Кирил и Методий" в петричкото село Кавракирово. Освен от държавата пари ще се отпуснат от бюджета на Община-Петрич. В училището на село Марикостиното ще се рехабилитира съществуващия от много години физкултурен салон. Община Петрич отново ще участва със съфинансиране.

В село Първомай ще се изгради спортна площадка до СУ "Свети Паисий Хилендарски".

В двора на ОУ "Братя Миладиново" в село Кърналово вчера бе направена ритуална копка и бе отслужен водосвет на спортна база по национална програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища. След приключването на строителните дейности училището в село Кърналово ще разполага с функционален терен за спортни дейности. Той ще бъде разделен на игрище за футбол, игрище за баскетбол и за волейбол.Предвидено е да има шахматна дъска на открито и място за отдих със зеленина.

Кметът Димитър Бръчков каза, че Община Петрич е направила всичко необходимо за подготовката на документацията и изготвянето на проекта.
Ще дофинансира също изграждането на спортната площадка с 220 хиляди лева от общинския бюджет, отпуснати след решение на съветниците.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано